top of page

®

NUVOLATO ARCHITOP

Architop je proizvod za renoviranje postojećih betonskih podloga, podloga obloženih keramikom, glazura itd.

Architop je savršen za stvaranje visoko kvalitetnih i otpornih površina na bazi cementa a ujedno je i estetski vrlo prihvatljiv. Debljina izvedenog poda je 3-4 mm.

Architop se može aplicirati ručno, koristeći gleterima ili strojnim zaglađivačima.

SVE U SAMO NEKOLIKO MILIMETARA

 

Sa maksimalnom debljinom od 3-4 milimetara, Architop je savršeno rješenje za podne rekonstrukcije u industrijskim, rezidencijalnim ili komercijalnom prostorima.

PRIPREMA PODLOGE

 

Kod apliciranja Architop-a najvažnija je priprema podloge. Podloga se najprije mora brusiti i očistiti od svih nečistoća kao što su voda, ulje, prašina, smole, vosak i sl.. Ako je postojeća podloga od keramike vrlo je bitno pobrusiti podlogu do visine fuga. Također praćenje/rezanje dilatacija mora se prenjeti na površinu.

Sve nastale pukotine na postojećim podlogama također se moraju sanirati prije apliciranja Architop sistema.

APLICIRANJE ARCHITOP-a

 

Prvi sloj sistema Architop je primer koji može biti na bazi polimer cementa te na bazi smole.

Nakon apliciranja primera i nakon što odstoji 18-24 sata, sljedi apliciranje drugog sloja.Drugi sloj je na bazi mješavine dvaju komponenata (Architop Catalyst) i obojanog kvracnog pijeska (Colour Hardener). Nakon što se dobro promješaju, apliciraju na površinu pomoću ručnog gletera.

Nakon odprilike 15-30 min, ovisno o vremenskim uvjetima u kojima se izvodi podloga, aplicira se drugi sloj Architop sistema kao „MOKRO NA MOKRO" u mješavini isto kao i prvi sloj. Nakon apliciranja drugog sloja, podloga se zaglađuje strojim zaglađivačima (helikopterima) do potrebne glatkoće i sjaja odnosno do završne obrade primjenjene za određene prostore.

2014_03_Stazione_Germania2.jpg

preuzimanja:

ZAVRŠNA OBRADA PODA

 

Završna obrada poda može imati glatku obradu (za interijere), spužvastu i metlanu obradu (za eksterijere).

bottom of page