top of page

®

ŠTAMPANI BETONI

Vrlo atraktivan i dostupan


Štampani beton zadržava praktičnost betona te ga transformira u površinu atraktivnog izgleda,  ponovno stvarajući prirodnu ljepotu kamena, cigle, drveta. Velika prednost je brzina polaganja što omogućuje izvođenja velikih količina u malom vremenskom periodu što u večini slučajeva igra veliku ulogu.

 

Vrlo je praktičan


Štampani beton je betonska monolitna ploča te prema tome nije i nemože bit predmet sljegavanja.

To je velika prednost između monolitnih ploča kao što je štampani beton i kamena ili betonskih opločnika koji su vrlo osjetljivi na vremenske promjenje pogotovo temperaturne šokove. Štampanim betonom riješili ste problematiku rasta korova i trave koji se pojavljuju na skoro svakim površinama opločenim betonskim ili sličnim opločnicima. Također nosivost same monolitne ploče je takva da se iste može koristi što za javne, što za privatne površine kao štu su trgovi, garaže, ceste, biciklističke staze i sl.  

Lako se održava

 

Dizajn i koloristika ostaju nepromjenjeni godinama iz razloga što su i boja i otisak implementirani u sam beton. One imaju dodatnu otpornost na habanje i na UV zrake te ne zahtjevaju dodatno održavanje. Dan za danom, godine za godinama, štampani beton se jednostavno čisti i održava sa vodom te održava identičan izgled godinama dalje.

 

Pogodan je za sve klime


Površina je tretirana posebnim zaštitnim premazom koji čini površinu otpornu na plijesan, prašinu, apsorbciju a time i na mrlje. U područjima hladnih klimatskih uvjeta, gdje su veće mogučnosti smrzavanja ili područja uz more gdje je veći doticaj slane vode, koristi se posebna transparetna impregnacija koja je repelent na sol i vodu te otoporna na ekstremene agense.

Štampani beton - Duly d.o.o.

OVERLAY BETONI

Sustav koji se izvodi na postojeće podloge, tamo gdje se ne može izvoditi nova betonska podloga radi pomanjkanja debljine.

Završno se izvodi otisak s razno dizajniranim kalupima kao i kod štampanog betona.

Može služiti za pješačke staze, prostore oko bazena, tematske parkove, parkirališta, rampe, ili u restoranima, pubovima ili ostalim tipovima ugostiteljskih objekata.

Namijenjen je za interijer i eksterijer

 

Prednosti:
 

  • Može biti implementiran s debljinom od 7 mm pa do 25 mm

  • Može biti bojan sa  ACID STAIN sustavom kiselina

  • Vrlo tvrd proizvod, otporan na smrzavanje, vodootporan

  • Optimalno otporan na upotrebu i abraziju.

preuzimanja:

bottom of page