top of page

STENCILTOP FLOOR

Stencil Top je dekorativna obloga na bazi cementa koja se aplicira špricanjem te samo u par milimetara renovira stare i oronule površine u prekrasna izdanja. Može se špricati na postojeću betonsku podlogu i može služiti kao presvlaka za horizontalne i vertikalne cementne podloge. Može se nanositi na beton, ciglu, kao i suhe zidove.

Može služiti za pješačke staze, dvorišta, rampe, stepenice ili područja oko bazena.

Materijal je vrlo tvrd, protuklizan, dekorativan, otporan na habanje, soli, ulje i određene koncetrate kiselina.

Vrlo lako se održava s običnom vodom ili s pranjem pod pritiskom.

Nanosi se s minimalnom debljinom od 6 mm pa do maksimalne debljine 15 mm.

Ovisno o stanju postojeće podloge, istu je potrebno oprati visokotlačnim peračem ili po potrebi pobrusiti. Nakon toga aplicira se bazni sloj kao mješavina IdealBindera, vode i kvarcnog posipa (ColourHrdenera) sa ručnim gleterima.

 

Kad se površina posuši moguće postaviti "Stencil Papir" na površinu i zaljepiti ga obostaranom ljepljivom trakom. Nakon toga aplicira se završni sloj u mješavini IdealBinder, vode i kvracnog posipa u drukčijoj boji od baznog sloja pomoću "hoppergun-a" odnosno pištolja za špricanje spojenim na zračni kompresor.

Prije nego materijal stvrdne, potrebno je odstarniti "stencil papir". Nakon 8-12 sati, moguće je aplicirati Ideal Sealer, zaštitni transparetni lak koji štiti površinu od vode, ulja, habanja, UV-zraka i sl.

preuzimanja:

bottom of page