top of page

VLAKNA ZA MIKROARMIRANJE BETONA

riješenja za armiranje podnih ploča

U vremenima kojima živimo jedan od ključnih resursa jest vrijeme. Kod izvođenja građevinskih radova uštedjeti i jedan sat vrijedna je stavka, a kada se pojave materijali koji, ovisno o veličini projekata, mogu uštedjeti i po nekoliko dana, onda je to prava mala revolucija. Tako su se na tržištu pojavila vlakna za mikroarmiranje kao zamjena za klasično armiranje betona, koja štede vrijeme, novac, a istodobno daju i bolja svojstva betonima od klasične armature. Dakle, znatno manji troškovi radne snage, značajno brže izvođenje radova na betonskim pločama, te svojstva betona koja su ista ili čak bolja od klasičnog armiranja, aduti su koji idu u prilog vlaknima za mikroarmiranje uslijed čega su ona sve raširenija diljem svijeta.

Vlakna za mikroarmiranje mogu biti čelična, mikrosintetička (polipropilenska) ili makrosintetička, a korištenjem bilo kojih od njih poboljšavaju se svojstva betonske konstrukcije jer se miješanjem vlakana s betonima ona ravnomjernije od klasične armature distribuiraju u betonskoj smjesi i stvaraju pravilnu prostornu matricu koja daje potrebnu čvrstoću, otpornost i dugotrajnost betonu.

mikrosintetička vlakna

makrosintetička vlakna

mikrosintetička vlakna

duly_bijeli-01.png
Bekaert Dramix

čelična vlakna

KRAMPE HAREX BIJELI _PRODAJA-01.png

čelična vlakna

Bekaert Dramix

Duly u svom asortimanu nudi vlakna poznatog svjetskog proizvođača Bekaert za čelična vlakna te kao ekskluzivni zastupnik za područje balkana za Contec Fiber iz čijeg asortimana nudimo mikro i makro vlakna kao što su Fibrofor HighGrade190, Fibrofor Diamond 38 te Concrix. Dugogodišnje iskustvo rada s takvim vlaknima i mikroarmiranje betona Duly-eva su velika prednost i u prodaji. Naime, iz vlastitog iskustva te rada s tim materijalima u svakom trenutku možemo preporučiti koja su vlakna najprikladnija za određeni projekt, koja je pravilna dozacija, na koji način ugrađivati ih u beton, a možemo i kupcima vlakana za veće projekte osigurati i statičke izračune sa svim potrebnim atestima. 

Drugim riječima, Duly nije klasičan trgovac (u ovom slučaju s vlaknima), već svojim kupcima i partnerima nudi i dodatnu vrijednost na naručenu robu. A kada se k tome doda činjenica da su zbog tako zacrtane politike prodaje vlakna vrlo povoljna i u cjenovnom smislu, jasno je zašto sve više pojedinačnih kupaca, te malih i velikih građevinskih tvrtki nabavlja vlakna u Duly-u.

Fibrofor High Grade 190
bottom of page