top of page

®

LIXIO MICROTERRAZZO

Lixio microterrazzo podna je obloga na bazi cementa sa modificiranim polimerima. Koristeći Lixio moguće je proizvesti visoko kvalitetne polirane podove. Koristeći vrlo kvalitetan talijanski mramorni agregat, nudi se prestižan i moderan pod.

Sa samo 5-7 mm debljine moguće je kreirati podlogu visoko otpornu na habanje, idealnu za komercijalne i privatne prostore kao što su trgovački centri, restorani, hoteli, muzeji ili privatne vile. Svaki pod je unikatna izvedba. Kupac može sam odabrati mješavinu agregata i stupanj poliranja ( od hrapavog do visoko sjajnog poda).

LIXIO se može aplicirati ne samo u unutarnjim prostorima nego i vanjskim gdje se preporuča „buccarde" završna obrada sa lag­anom i elegantnom protukliznom obradom.

 

U SAMO NEKOLIKO MILIMETARA

 

Sa debljinom od samo 5-7 mm, Lixio je idealno rješenje za rekonstruiranje odnosno obnavljanje postojećih podloga od betona, keramike, mramora, glazure, itd.

 

PRIPREMA PODLOGE

 

Svaka podloga tretira se drugačije, ovisno o tome da li je ta podloga betonska, obložena keramikom ili od raznih samonivelirajučih materi­jala. Podloga se mora brusiti na mjestima gdje je oštećena da se dobije maksimalna najbolja prionjivost a jako oštećene betonska podloga ili pukotine moraju se sanirati prije apliciranja sa reperaturnim mortovima ili epoksidnim smolama. Postojeće dilatacije moraju se poštivat na površini.

 

APLICIRANJE LIXIO-a

 

Porozne betonske podloge ili glazure moraju se prvotno premazati sa vrlo laganim slojem LIXIO Fluida razrjeđenim sa vodom. Nakon što se materijal (Lixio Fluid + LIXIO MARBLE Blend) dobro izmješa, mora se aplicirati u vremenskom periodu od 5-10 min na temperaturi od oko 20°C. Nakon 15-60 min ( što ovisi o temperaturi zraka) podloga se mora zagladiti sa gleterima. Kad je površina glatka treba aplicirati lagani sloj Curringa. Površinu treba zaštiti sa slojem geotekstila i pvc folije. Nakon što je apliciranje i zaštita gotova, podloga se mora ostaviti da odstoji min. 24-36 sati prije nego se pusti u promet.

 

POLIRANJE

 

Poliranje podloge može početi nakon 3-7 dana nakon što se podloga dobro osuši i stvrdne. Kad je podloga dovoljno tvrda tek onda je moguće poliranje podloge. Kupac može odabrati razinu glatkoće i razinu sjaja.

BOJANJE

 

LIXIO Powder dolazi u standardnoj bijeloj boji a za postizanje drugih boja, moguće je dodavanjem Color Pack C u fazi mješanja Lixio Fluida. Color Pack C su pigmenti na vodenoj bazi, UV stabilni i dolaze u 17 ra­zličitih boja koje se mogu nijansirati od svjetlije prema tamnoj ovisno o količni pigmenata pomješanih sa Lixio Fluidom i odabranom vrstom Lixio Marble Blend-a. Preporuča se korištenje odnosno mješanje istih boja agregata iz Lixio Marble Blend-a i Color Pack-a: ako se izabere crni agregat, preporučljivo je da se odabere i crna Color Pack C.

bottom of page