top of page

®

LIXIO+ TERRAZZO

Lixio+ terrazzo podna je obloga na bazi cementa sa modificiranim polimerima. Koristeći Lixio+ moguće je proizvesti visoko kvalitetne polirane podove. Koristeći vrlo kvalitetan talijanski mramorni agregat, nudi se prestižan i moderan pod.

U izvedbi od 10-40 mm debljine moguće je kreirati podlogu visoko otpornu na habanje, idealnu za komercijalne i privatne prostore kao što su trgovački centri, restorani, hoteli, muzeji ili privatne vile. Svaki pod je unikatna izvedba. Kupac može sam odabrati mješavinu agregata i stupanj poliranja ( od hrapavog do visoko sjajnog poda).

LIXIO+ se može aplicirati ne samo u unutarnjim prostorima nego i vanjskim gdje se preporuča „buccarde" završna obrada sa lag­anom i elegantnom protukliznom obradom.

 

IZGLED VENECIJANSKOG TERRAZZA

 

Sa debljinom od 10-40 mm, Lixio+ je idealno rješenje za rekonstruiranje odnosno obnavljanje postojećih podloga od betona, keramike, mramora, glazure, itd.

 

PRIPREMA PODLOGE

 

Svaka podloga tretira se drugačije, ovisno o tome da li je ta podloga betonska, obložena keramikom ili od raznih samonivelirajučih materi­jala. Podloga se mora brusiti na mjestima gdje je oštećena da se dobije maksimalna najbolja prionjivost a jako oštećene betonska podloga ili pukotine moraju se sanirati prije apliciranja sa reperaturnim mortovima ili epoksidnim smolama. Postojeće dilatacije moraju se poštivat na površini.

 

APLICIRANJE LIXIA+

 

Porozne betonske podloge ili glazure moraju se prvotno premazati sa  slojem epoxida koji služi kao povezni most. Nakon što se materijal (Lixio colormix + LIXIO MARBLE Blend i cement) dobro izmješa, mora se aplicirati u vremenskom periodu od 15-20 min na temperaturi od oko 20°C. Nakon 15-60 min ( što ovisi o temperaturi zraka) podloga se mora zagladiti sa gleterima i specijalnim valjkom. Kad je površina glatka treba aplicirati lagani sloj Curringa. Površinu treba zaštiti sa slojem geotekstila i pvc folije. Nakon što je apliciranje i zaštita gotova, podloga se mora ostaviti da odstoji min. 24-36 sati prije nego se pusti u promet.

 

POLIRANJE

 

Poliranje podloge može početi nakon 3-7 dana nakon što se podloga dobro osuši i stvrdne. Kad je podloga dovoljno tvrda tek onda je moguće poliranje podloge. Kupac može odabrati razinu glatkoće i razinu sjaja.

BOJANJE

 

LIXIO COLORMIX dolazi u standardnoj bijeloj boji a za postizanje drugih boja, moguće je dodavanjem Color Pack C u fazi mješanja . Color Pack C su pigmenti na vodenoj bazi, UV stabilni i dolaze u 17 ra­zličitih boja koje se mogu nijansirati od svjetlije prema tamnoj ovisno o količni pigmenata pomješanih sa Lixio colormixom i odabranom vrstom Lixio Marble Blend-a. Preporuča se korištenje odnosno mješanje istih boja agregata iz Lixio Marble Blend-a i Color Pack-a: ako se izabere crni agregat, preporučljivo je da se odabere i crna Color Pack C.

bottom of page